Foto: Mup RS

Tela Beograđanina Igora Ivanovića i rumunske državljanke, članova posade sportskog aviona koji se srušio u četvrtak na Kozari, napokon su izvučena sa mesta tragedije i transportovana na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci.

Potraga za njima okončana je juče posle podne, a istraga, koja je prekinuta u petak uveče, nastavljena je danas, piše portal Srpskainfo.

Posle lociranja mesta pada aviona, bilo je veoma teško pronaći najpogodniji pristup mestu Crna lokva u selu Subotići, gde su pronađeni poginuli članovi posade i olupina aviona.

Otežavajuća okolnost su loše vreme, kiša i gusta magla. Selo Subotići je slabo naseljeno, kao i druga područja u tom delu Kozare, sto takođe nije išlo u prilog potrazi.

Nekoliko sagovornika portala u potkozarskim selima Turjak, Grbavci i Jablanica, potvrdili su da su videli ovaj avion i naveli da je odleteo u pravcu Kozare.

Oni nisu iznosili nikakve sumnje niti pretpostavke o njegovom padu, mada se ispostavilo tačnim mesto pada, na osnovu pravca u kojem je odleteo.

Ovo je, kažu, velika i bolna tragedija jer su prekinuta dva mlada života.

Za njih je Kozara postala fatalna, a let iz Velike Kladuše, poslednji.

Kako Srpska info navodi, policija, planinari, vatrgasci, lovci i meštani ovog kraja uložili su ogroman trud da pronađu letelicu i razreše bar deo misterije njenog pada, dok će istragom biti uvrđene sve okolnosti.