Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Ispred zgrade suda u Novom Sadu počeo je protest podrške Ani Mihaljici, majci koja tvrdi da joj je Centar za socijalni rad bespravno oduzeo troje dece, uzrasta tri, šest i 10 godina. S druge strane, CZS i nadležni pokrajinski sekratarijat tvrde da je Centar postupao u skladu sa svojim nadležnostima i i najboljem interesu dece. Podršku Ani Mihaljici pružili su i novosadski taksisti.

Pogledajte snimak s lica mesta:

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Više desetina građana su na protestu.

Podsetimo, današnji protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.

Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici.

Pročitajte još:

Sa druge strane, novosadski Centar za socijalni rad opisao je uslove koje je zatekao u stanu Ane Mihaljice, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, i preduzeo je meru privremene starateljske zaštite. U interesu dece ona su izmeštena u sigurnu kuću, a policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Maloletna deca Ane Mihaljice iz Novog Sada živela su u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća. To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar. Dvojicu dečaka je čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana, tvrdili su.

VIDEO: Saobraćajna nesreća na auto-putu kod Dobanovaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar