Foto:KHALED KASSEM / Alamy / Profimedia

Vlada Srbije je skratila radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas, ali skrivene korona žurke traju celu noć i organizuju se u kafićima i klubovima širom Beograda. Reč je o lokalima koji imaju uslove da žurka prođe "neprimetno" u pozadinskim prostorijama ili na donjim spratovima koji nisu spolja vidljivi. Unutra se ulazi po principu iz vremena prohibicije u Americi, na spisak ili preporuku, a diskrecija se podrazumeva.

Na žurkama se ne poštuje ni jedna mera, maske se ne nose, ne drži se odstojanje, muzika trešti. Najbolji primer ove bahatosti i neodgovornosti je velika korona žurka koju je napravio vlasnik nekoliko klubova u Beogradu, a tvrde i prijatelj Aleksandra Vučića, ali učesnici ovakvih okupljanja su i brojne poznate javne ličnosti.

On je organizovao pompezno otvaranje svog novog kluba na koje je došlo više desetina ljudi, nijedna epidemiološka mera nije ispoštovana, a veselje je trajalo duže od propisanog radnog vremena.

Niko od nadležnih nije reagovao, što i nije neko iznenađenje sa obzirom da je vlasnik važan u opštini Stari grad od kada je SNS preuzeo vlast.

Da dupli aršini postoje i u svetu korona žurki, svedoči i činjenica da je vlasnik opušteno najavio korona doček Nove godine, a policija je za to vreme češljala lokale po Vračaru i prekidala identična okupljanja.

„Bila sam već na tri korona partija i lepo se provela. Moja ekipa ulazi na preporuku i provodimo se i bolje nego ranije. Ima ljudi ali nema katastrofalno velike gužve, sve ima malo prizvuk i osećaj zabranjenog voća pa je tim primamljivije. Igramo se malo „otpisanih“ , kontriramo okupatoru Beograda“, priča jedna od učesnica zabave koja je u petak veče održana u lokalu u blizini Hrama Svetog Save.

Sinoć su inspektori izvršili pregled 92 ugostiteljska objekta U Beogradu, a u jednom lokalu su zatekli čak 87 osoba. Slična situacija zatečena je u još dva ugostiteljska objekta – na teritoriji gradskih opština Palilula i Stari grad, te su inspektori napisali prekršajne naloge i u ovim slučajevima. Inspekcija je utvrdila da su tri ugostiteljska objekta prekoračila propisano radno vreme, zbog čega su im napisani prekršajni nalozi.

„Došli smo u u šest popodne, posle posla i ko je lud da izađe u 21 sat. Taman smo se malo zagrejali, nije nam se išlo kući. Vlasnik se ponašao normalno, nije nas terao iz lokala, malo je smanjio muziku i pogasio centralna svetla i bilo je super. Verovatno ima neku kombinaciju sa ovim Vučićevim, pa se nije mnogo uzbuđivao. Drugo, pilo se više nego uobičajeno pa je utisak da je i dobro zaradio“, kaže za Nova.rs jedan mladi beogradski bankar.

Osim Beograda i Novi Pazar se istakao kao grad u kojem noćni život pršti na sve strane. Primera radi, zbog jednog lokala je morala da reaguje čak i Žandarmerija. Samo 24 sata nakon što je rasterana žurka, u istom lokalu je organizovana još veća. U objektu je bilo više od 120 osoba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare