Foto: Nova.rs, Shutterstock

I mediji u regionu, ali i američki CNN, agencije Rojters i AP, kao i francuski i španski mediji, pišu o drugom napadu u poslednja tri dana u Srbiji.

CNN kao „brejking“ prenosi informaciju da se u četvrtak uveče u selu kod Mladenovca desio još jedan nesvakidašnji napad, u kome je poginulo osam osoba, a ranjeno 13.

„Ovo se dešava dan nakon što je balkansku zemlju potresla vest o 13-godišnjem dečaku koji je otvorio vatru na drugove iz razreda u školi u prestonici – Beogradu. U toj pucnjavi je poginulo najmanje osmoro dece, kao i radnik obezbeđenja“, piše CNN.

O novom napadu u Srbiji pišu i agencija Rojters i Asošijeted pres (AP), kao i Njujork tajms, Gardijan, Juronjuz i drugi, prenosi N1.

Francuski Le Monde piše da je napadač pucao iz automatskog oružja dok je vozio automobil.

Vest o terorističkom aktu, kako ga je okarakterisao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, preneli su i mediji u regionu – Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori.

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca u četvrtak uveče, ubijeno je osam osoba a više od 10 je ranjeno. Napadač je najpre pucao u selu Dubona, a zatim i u selu Malo Orašje. Ocenjeno je da se najverovatnije radi o terorističkom aktu.

Pratite najnovije informacije na našem blogu.

***

BONUS VIDEO – Beograđani daju izjave o strašnoj tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare