Sveštenik iz Srema ukrao oko 100.000 evra i kupio ženi stan

Hronika 12. jun. 202017:41
Podeli:
Foto: N1

M.P, sveštenik Eparhije sremske iz Sremskih Karlovaca, osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, jer je, kao blagajnik Eparhije iz kase blagajne sukcesivno uzimao novac, ukupno 98.500 evra, a koji je potom uplaćivao na svoj račun supruge radi kupovine stana u Beogradu.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu izreklo mu je i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti blagajnika od pet godina, nakon izvršenja kazne, saopštio je danas ovaj sud.

M.P. je osuđen zbog produženog krivičnog dela pronevera i krivično delo pranje novca. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Sud precizira da je M.P. osuđen jer je od februara 2018. godine do avgusta 2018. godine, kao sveštenik, blagajnik Eparhije sremske u više navrata uzimao novac, ukupno 98.500 evra, a zatim taj novac, u nameri prikrivanja nezakonitog porekla imovine, uplaćivao na račun supruge i predavao supruzi koja je uplaćivala na svoj račun.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar