Ilustracija Foto: MUP/Ilustracija

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudilo je danas devetočlanu organizovanu kriminalnu grupu na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 67 godina i šest meseci zatvora zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Okrivljeni Vinko Rakonjac osuđen je na 12 godina zatvora, Dejan Nenadović na sedam godina i šest meseci zatvora, Vladimir Bošković na osam godina zatvora, Enver Selmanović na sedam godina i šest meseci zatvora, Dragan Tomić na sedam godina zatvora, Zoran Janjušević na osam godina zatvora, Dejan Avramović na sedam godina i šest meseci zatvora, Vladimir Lakić na sedam godina zatvora i Miroljuba Jovanovića na tri godine zatvora.

Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je u periodu od 2011. do 2012. godine vršila prenos opojne droge heroin u količini od oko 11 kilograma, koju je nabavljala u Turskoj i koju je preko pripadnika organizovana kriminalna grupa distribuirala preko teritorije Republike Slovenije ka Holandiji i Dominikanskoj Republici.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar