Foto: mup rs

Specijalni sud u beogradu zakazao je za 27. avgust početak suđenja Mladenu Novakoviću (37) zvanom Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca, koji je prošle godine uhapšen zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je drogom snabdevala Srbiju. Policija je tada zaplenila 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina.

Isti sud, juče je održao pripremnio ročište na kom se optuženi Tocilo, kao i njegovi saučesnici, samo kratko izjasnio o krivici.

Pripremno ročište održano je bez prisustva javnosti, zamenik tužioca za organizovani kriminal, kao i advokatio odbrane, predlagali su sudu dokaze koji bi trebalo da budu izvedeni tokom postupka.

Optužnicom su obuhvaćeni i Tocilovi saučesnici Saša Nikolić (38) i Velibor Cvetanov (54). Novaković, koji se tereti da je šef grupe, uhapšen je u velikoj akciji policije u noći između 13. i 14. novembra prošle godine. Lisice na ruke stavljene su mu u šumi u okolini Mladenovca, gde je 33 kilograma heroina izuzetne čistoće pakovao u „štek“.

Ostatak droge koji je oduzeto od Tocilove ekipe, nađen je dan posle hapšenja. Heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Operativnim radom utvrđeno je da je Novaković nabavljao velike količine heroina visoke čistoće u Turskoj, a potom drogu prebacivao i rasturao po Srbiji.