Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Svekar jednog od povređenih radnika u eksploziji koja se juče oko 14 sati dogodila u beogradskom naselju Leštane ispričao je danas za naš portal da je njegov zet povređen u jučerašnjem incidentu, ali da je na sreću dobio samo opekotine.

„Moj zet je juče povređen u toj fabrici, srećom zadobio je samo opekotine i još je u bolnici, ali je u stabilnom stanju i nadam se da će ga danas pustiti. Strašno je to što se desilo, šta da vam kažem“, rekao nam je jedan meštanin Boleča koji nije želeo da se predstavi jer kako kaže, ne želi da ima probleme budući da je firma „poluvojna“.

Ističe da su svi u šoku.

Prethodno, u razgovoru za naš portal, automehaničar čiji se servis nalazi u neposrednoj blizini mesta eksplozije u fabrici „EdePro“ rekao je da se prvo čula jedna jaka eksplozija, a potom je u narednih posla sata pucalo. Eksplozija je, kako je rekao, bila toliko jaka da su delovi iz fabrike leteli na sve strane.

„Meni se od siline eksplozije podigao prsluk, a delovi iz fabrike su leteli na sve strane. Pravo je pitanje zašto nisu dovezli tenkove koje je vatrogasna brigada dobila od Rusa, a ne celu noć da ne mogu da ugase. Stakla na lokalu su mi popucala, morao sam celu noć da dežuram pored…“ kazao je za Nova.rs automehaničar.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Slika koje je jutros osvanula u naslju Leštane je tužna, a meštani mahom ispred svojih kuća sakupljaju staklo i delove otpale fasade. Međusobno komentarišu jučerašnju eksploziju i svi su zabrinuti.

„Mi smo ovde od 1975. godine, ova fabrika je došla ovde posle nas. Taj strah koji sam doživela ništa ne može da mi nadomesti, nikakav novac. Deca su nam prestravljena, te eksplozije su trajale. Sada svi strahujemo šta mi zapravo udišemo, koliko je to štetno po naše zdravlje“, kazala nam je jedna od meštanki.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U jučerašnjoj eksploziji poginula su dva radnika M. J. (38) i M. S. (21), dok je 16 osoba povređeno. Uzrok stravične eksplozije, od koje su brojnim meštanima Leštana oštećene kuće, i dalje se ne zna.

Stravična eksplozija buknula je juče nešto posle 14 sati, a veliki broj ekipa Hitne pomoći i vatrogasaca odmah su se uputile na lice mesta. Kako je ranije saopštio komandant vatrogasno-spasilačke brigade Miloš Majstorović, eksplozija se dogodila u magacinu u kojem je bilo skladišteno 500 raketa.

BONUS VIDEO: Jutro posle velike eksplozije u Leštanima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare