Foto: Google maps

Nebojša Joksović, svedok saradnik u slučaju Šarić, kuću u Krunskoj 79, već mesecima uprkos zabranama nadležnih nadograđuje, a kupio je za 420.000 evra i to od novca koji mu je dao upravo osuđeni narko-bos Darko Šarić.

Priča o kući i svedoku saradniku u postupku protiv Darka Šarića počela je još davne 2008. godine, nakon što je Joksović dobijeni novac dao V. M, koji se predstavio kao ovlašćena osoba za prodaju kuće u Krunskoj 79. Kao kupca, stavio je Radojicu Joksovića, svog rođaka.

Podaci govore da Joksović nije odustao od kuće uprkos postupku i činjenici da je prevaren.

„Sa pravim vlasnicima stupio je u kontakt i u septembru 2012. na svoje ime kupio je deo te kuće, tačnije, stan u ovoj višespratnici“, kaže izvor.

Da ima veze sa kućom u Krunskoj 79, potvrdio je i on sam te je na suđenjima u junu 2018. ispričao kako je V. M. dao 420.000 evra za kupovinu kuće i da je umesto održavanja, ova firma počela je da nadziđuje kuću iako nema za to dozvolu. Građevinska inspekcija izlazila je više puta na teren i zaustavljala ovu gradnju, međutim, traka je svaki put bila sklonjena, a vlasnik kuće, odnosno investitor, nastavljao sa radovima kao da se ništa nije desilo.

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Upravo zbog toga, Sekretarijat za inspekcijske poslove juna ove godine podneo je saopštenje u kojem navodi da je investitor redovno nastavljao sa gradnjom, te i da je zbog toga Sekretarijat protiv investitora podneo i prijavu zbog građenja bez građevinske dozvole.taj kupoprodajni ugovor bio na ime Radojice Joksovića. On je odgovarajući na pitanja advokata Dejana Lazarevića o Krunskoj 79 naveo da je „možda kupio jedan deo kuće“.

Ubrzo potom on je naveo da je u toj kući kupio dvosoban stan u suterenu zgrade, a da njegov rođak „čuva posed“, te i da bi kuća da se ne vodi sudski postupak bila njegova. Podaci do kojih smo došli govore da je kuća ipak u vlasništvu Joksovića, a ne samo jedan stan, kako on tvrdi. Naime, on je naknadno zaključio ugovor o kupoprodaji sa pravim vlasnicima kuće i od njih na ime firme „M. Trgovina 123“ koja je u vlasništvu njegove tašte Smilje Radanović kupio polovinu kuće.

Kako stoji u APR-u, ova firma osnovana je 2014. godine, a njena delatnost je proizvodnja hleba, svežeg peciva i kolača. Upravo ova firma pojavila se kao investitor izvođenja radova na kući u Krunskoj 79.

Ko je Nebojša Joksović

Nebojša Joksović bio je dugogodišnji prijatelj i čovek od poverenja Darka Šarića. Kada je uhapšen 2010, dogovorio se sa tužilaštvom i postao svedok saradnik. Priznao je da je učestvovao u švercu kokaina i da je bio zadužen za posrednike koji su drogu prodavali kupcima u Italiji. Zbog ovoga je osuđen na 10 godina i šest meseci zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare