Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan
Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Foto: detective-info.com.ua, privatna arhiva

Akcija hapšenja pripadnika crnogorsko kriminalnog "kavačkog klana" usledila je nakon što su istražni organi obezbedili svedoka, saznaje podgorički Dan.

Na osnovu iskaza tog svedoka, čije se ime drži u tajnosti, usledila su hapšenja i krivične prijave protiv Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji su u policijskim evidencijama označeni kao vođe „kavačkog klana“, čiji članovi su većinom uhapšeni 20. aprila, prenosi portal CdM.

Sa Kašćelanom su uhapšeni i Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, dok policija traga za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem, Milanom Vujotićem i Milanom i Draganom Kneževićem.

Početkom januara u Crnoj Gori je sprečena likvidacija Slobodana Kašćelana koja je trebalo da se odigra 22. januara, dok se blindiranim automobilom vozio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Hapšenje Igora Božovića, jednog od vođa kavačkog klana i njegovog sina Vladimira u Portugaliji, pritvaranje Veljka Belivuka i njegove ekipe, pokretanje istrage u Srbiji protiv Radoja Zvicera, takođe jednog od šefova kavčana, samo su neki od snažnih udaraca koje je pretrpela kavačka kriminalna grupa u poslednjih nekoliko meseci.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar