Darko Kostić sa advokatom, Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću, koji je optužen za polno uznemiravnje dvojice mladića, od kojih je jedan maloletan, nastavljeno je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, kao i pregledanjem snimaka sa sigurnosnih kamera iz njegove zgrade.

Sud je konstatovao da se na snimku jasno vidi hodnik zgrade u kojoj stanuje Kostić, kao i oštećeni maloletni mladić L. K.kako telefonira, dok na sebi ima pocepanu majicu.

Potom je nastavljeno saslušanje svedoka Zorana Milenkovića, inače portira iz Kostićeve zgrade koji je tvrdio da je bio na svom radnom mestu u trenutku kada je maloletni L. K. došao u Kostićev stan.

Kostić s braniocem Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Praksa mi je da nikog ne puštam u Darkov stan pre nego što mi on to ne dozvoli ili ne najavi. Posle pola sata od ulaska, video sam tog maloletnika kako trči niz stepenice zadihan. Imao je na sebi pocepanu majicu“ kazao je Milinković.

Podsetimo, Kostić se tereti za dva krivična dela polnog uznemiravanja, kao i za omogućavanje uživanje narkotika. On je uhapšen u junu 2018. nakon što ga je maloletni L. K. inače učesnik jednog rijaliti programa za decu, prijavio policiji da je pokušao da ga napastvuje. Maloletnik je tvrdio da ga je Kostić namamio u svoj stan kako bi mu dao novac za fotografije, ali da mu je potom u piće sipao preparat za potenciju. Kada mu je prozreo namere, kako je tvrdio maloletnik, pokušao je da pobegne, ali ga je dizajner napao i pocepao majicu.

Nakon pokretanja istrage, policija je identifikovala još jednog mladića Šefketa Bajramija, kog je navodno Kostić takođe seksualno uznemiravao. Bajrami je mežutim, na suđenju promenio iskaz, tvrdeći da je sve izmislio.

Suđenje kreatoru biće nastavljeno u martu.