Jelena Marjanović i Zoran Marjanović FOTO: FACEBOOK

Suđenje Zoranu Marjanoviću (43), optuženom za teško ubistvo supruge i pevačice Granda Jelene (33) koje se dogodilo 2016. u naselju Borča, nastavljeno je danas saslušanjem svedoka Đorđa Marovića, inače izvršnog direktora u Telekomu. Marović je trebalo da stručno pojasni neke detalje u vezi sa veštačenjima Marjanovićevog telefona, ali na većinu pitanja sudskog veštaka nije mogao da se izjasni.

Današnji pretres je obeležila žustra rasprava između odbrane i sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića koji je svedoku postavljao pitanja.

Svedok se na dašnjem pretresu izjašnjavao o veštačenju, govoreći o tome da li je u slučaju Marjanovića, kritičnog dana kada je Jelena nestala, došlo do regularnog ili ne isključivanja telefona. Svedok je rekao da se neregularnim isključivanjem smatra jedino vađenje batereije iz telefona, dok je isključivanje putem tastera i prelazak u avio mod regularno i ono se detektuje na baznim stanicima.

Pročitajte još:

Njemu je potom postavljao pitanja i veštak koji je pokušao da ustanovi u kojim se sve slučajevima prekida signal, ali i kada se sve registruje telefon na mreži. U moru pitanja, veštak je u jednom trenutku izvadio foliju iz svog cegera, pokušavajući da dobije odgovor o dostupnosti telefona, odnosno da li ona može da ometa signal, našta je odbrana burno reagovala.

„Sudija, na šta ovo liči? Šta će sledeće veštak izvući iz cegera?“, rekao je advokat Nikola Dumnić, što je sudija uvažila i zabranila veštaku da koristi foliju.

Inače veštak je u više navrata pokušavao da dobije odgovor šta sve može da dovede do nedostupnosti telefona, a podsetimo, Telekom veštačenje je pokazalao da Marjanović nije neregularno isključio telefon, u trenutku kada je njegova supruga nestala na nasipu, na kom je u kanalu, dan kasnije pronađen njen leš.

Odbrana optuženog je istakla da se veštak ponaša kao Šerlok Holms, i da smo posle godinu dana suđenja došli do toga da pričamo o „foliji za čokoladu“.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs/Zoran Marjanović i advokat Nikola Dumnić

Marjanovićeva odbrana ističe da on nije isključivao telefon, a kako veštak pokušava da nametne.

Advokat Nikola Dumnić je nakon suđenja istakao da je način postupanja u ovom predmetu za najmanje moralnu, a možda i neku drugu osudu.

BONUS video: Stanari Vidovdanske u razgovoru s radnikom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare