Suzana Džonić, žena, supurga Gorana Džonića
Suzana Džonić Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Stefan Džonić, koga je Više javno tužilaštvo u Nišu optužilo za pomaganje u teškom ubistvo tročlane porodice Đokić, pušten je iz pritvora u petak.

Ovu informaciju potvrdila je njegova majka Suzana Džonić.

„Tačno je, Stefan je kod kuće, svi smo mnogo srećni zbog toga. Ne postoje reči kojim bih opisala svoje osećaje nakon svega što smo svi prošli za ovih godinu dana. Nisam sumnjala u njegovu nevinost nijednog trenutka, pa mi je još teže bilo zbog toga što sam znala da je neosnovano iza rešetaka. To su za sve nas bili mnogo dugi dani“, kazala je Stefanova majka.

Foto: Facebook/Stefan Dzonic

Opisujući Stefanovo stanje, koji je iza rešetaka bio od oktobra prošle godine, Suzana je kazala da je revoltiran pa i „besan“.

„Ogorčen je i besan jer je toliko dugo bio u pritvoru. Njemu je bilo najteže, to se ne može uporediti sa onim što smo mi preživljavali. Sada je na njemu i svima nama da skupimo snagu i da krenemo dalje“, rekla je Suzana.

Pročitajte još:

Filip Domazet, Stefanov branilac izrazio je zadovoljstvo što je njegov klijent najzad na slobodi.

„Veoma mi je drago što je Apelacioni sud nakon moje žalbe, vratio odluku o produženju pritvora na ponovno odlučivanje Višem sudu u Nišu koji je onda odlučio da Stefanu ukine pritvor u kojem je bio više od godinu dana. Ja ću to rešenje videti tek sutra ali znam da se to dogodilo u petak jer mi se Stefan javio odmah po izlasku iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda. Zadovoljan sam tom odlukom, mislim da je bila i očekivana pa nisam mnogo iznenađen. Sa druge strane, koliko je vremena proteklo, sve je bilo moguće, nisam mogao da pretpostavim kada će takva odluka biti doneta. Što se tiče optužnice, ona je i dalje u fazi preispitivanja, Viši sud treba da je potvrdi ali ja ne očekujem da će Stefanovo ime biti na njoj“, zaključio je Domazet.

Stefan je uhapšen sa ocem Goranom i bratom Milanom zbog sumnje da su mu pomogli u nezapamćenom zločinu. Mada su i jedan i drugi imali alibi, Stefan da je bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na dužnosti profesionalnog vojnika a Milan u svojoj vatrogasnoj jedinici, tužilaštvo je smatralo da postoji osnovana sumnja da su učestvovali u brutalnom zločinu. Milan Džonić pušten je iz pritvora početkom marta ove godine a Više javno tužilaštvo odlučilo je da njegovog brata i oca optuži za teško ubistvo. Protiv Gorana Džonića podignuta je optužnica, koju Viši sud još nije potvrdio, za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja dok je Stefan terećen za isto krivično delo ali u pomaganju, odnosno da mu je svoju kuću stavio na raspolaganje radi uklanjanja tragova zločina.

Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Viši sud je dva puta vraćao optužnicu tužilaštvu na doradu, zadnji put to je bilo radi dopune istrage kada su saslušani svedoci ali urađena nova veštačenja. Pretpostavlja se da je baš jedno od tih veštačenja bilo ključno za odluku da Milan bude pušten iz pritvora, jer na kutiji sa mecima nađenim u njegovoj kući nije bilo Stefanovih već samo otisaka njegovog oca Gorana.

Vlasnik menjačnice Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija nestali su 26. septembra prošle godine a njihova spaljena tela u ataru sela Moravac pronađena su 2. oktobra. Sumnja se da je zločin počinio Goranov brat od strica Goran Džonić te da je motiv bio koristoljublje jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno više od 40.000 evra za koje se sumnja da su ukradeni od žrtve.

BONUS VIDEO: Milan Džonić nakon puštanja na slobodu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar