Majda Garović i Jelena Špagović
Majda Garović i Jelena Špagović Foto:Facebook

Veće Višeg suda u Beogradu izreći će sutra presudu Jeleni Špagović (27), optuženoj za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine. Više javno tužilaštvo je u svojoj završnoj reči od suda zatražilo da Špagović osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

Tužilaštvo tvrdi da je dokazalo da je Špagović ubila penzionerku kako joj ne bi vratila dug, i da je nakon ubistva uzela njen nakit koji je kasnije prodala.

Sa druge strane odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo, navodeći da motiv nije koristoljublje jer nije uzela sav nakit sa ubijene penzionerke.

Takođe, odbrana je u završnoj reči podsetila da je optužena priznala izvršenje krivičnog dela, što bi sud, kako oni smatraju, trebalo da ceni kao olakšavajuću okolnost prilikom izricanja kazne.

Sud će sutra doneti prvostepenu presudu na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu, dok će pravosnažnu presudu izreći Apelacioni sud u Beogradu.

Špagović je u pritvoru od jula 2019. godine

Špagovićeva je optužena za krivično delo teško ubistvo, za koje joj preti kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Sumnja se da je ubila Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna, a da je motiv bio dug.

Navodno je istragom utvrđeno da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom starice stavila je u iznajmljeni „pežo 508“ i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, ali su tragovi krvi ostali na tapacirungu vozila.

U tom vikend-naselju pored Dunava zapalila je delove tela.

BONUS VIDEO: Uviđaj na mestu ubistva na Banjici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram