Milan Bošković Foto: Goran Srdanov

Jelena Bošković (38) prijavila je supruga, sportskog komentatora Milana Boškovića da ju je pretukao u stanu na Novom Beogradu. Ona je istakla da se oseća užasno i da se sve dogodilo naočigled njihovog deteta.

Kako je istakla, ona neće povući prijavu, jer ima u vidu da u Srbiji postoje mnoge žene koje trpe nasilje i želi da njima bude dobar primer kako treba postupati u ovakvoj situaciji.

Jelena se trenutno nalazi u svom devojačkom domu, kod majke u Barajevu, a kada se javila našoj ekipi, u njenom glasu mogla se osetiti tuga i iscrpljenost, zbog događaja koji se desio.

„Pa kako mogu da se osećam, užasno. Tužbu protiv supruga sigurno neću povući. Rekla sam istinu u policiji, a imam i odgovornost prema svim ženama koje u Srbiji trpe nasilje. Tako da tako nešto ne dolazi u obzir“, rekla je Jelena još uvek vidno u šoku, piše Blic.

Pročitajte još:

Ipak, supruga Milana Boškovića nije želela dalje da ulazi u detalje šta se desilo u njihovom domu na Novom Beogradu, jer kako kaže, njen sin je sve to video i preživeo, pa ne želi da kroz to ponovo prolazi.

„Imam malo dete, koje je prisustvovalo događaju i sve to preživelo, zbog njega ne bih detaljisala. Njemu nije potrebno da celu dramu iznova preživljava“, istakla je Jelena za taj portal.

Da podsetimo, Jelena je policiji ispričala da su se ona i suprug sporazumno razveli pre godinu i po dana, te da je razlog bio njegova preljuba. Istakla je da ovo nije bio prvi put da je bio nasilan, ali ga nikad pre nije prijavljivala. Živela je u Barajevu kod majke, a pre dve nedelje se vratila na Novi Beograd u stan kako bi detetu bilo lakše da ide u školu. Rekla je, takođe, da je jutros oko 9 časova, kada je spremala doručak sinu, videla da je Milan nervozan. Rekao je, kako je ona ispričala policiji, da mu je uništila život i vezu koju je imao tokom braka.

Kada je počeo da je vređa da je „prljava seljančura iz Barajeva“ prišao joj je i ona, zato što je znala da će da je povredi, prošla je prstima kroz njegovu kosu, jer je istu presadio.

Jelena je ispričala policiji da je nakon toga uzeo cipelu i gađao je u glavu, a posle toga je otišla do kupatila. Zatim, došao je za njom, gurnuo je u kadu, a ona je, kako je ispričala, udarila leđima o česmu, a zatim joj je lupio par šamara. Zatim je krenula u spavaću sobu i gurnuo ju je na krevet i legao preko nje. Prema njenim rečima, u tom trenutku je naišlo dete koje ih je razdvajalo i vikalo: „Skolni se od mame, nemojte više da se bijete“.

Nakon toga, Jelena je, kako tvrdi, uzela dete i krenula sa njim u školu, a Milan je pokušavao da smiri situaciju. Hteo je da ih vozi do škole, a ona je to, kako ističe, prihvatila, zato što je sin to tražio. Kad je ostavila dete u školi krenula je peške drugim putem, a on je pokušavao da se pomire. Nakon toga, tvrdila je ona, došla je u policiju i sve prijavila.

Inače, Bošković je prvo za negirao da je do nasilja došlo, ali kada ga je policija našla u jednom kafiću, on je u stanici, dao izjavu i potvrdio da je izmeđui njega i supruge došlo do sukoba.

Milan je u policiji ispričao kako je sa suprugom bio u braku sedam godina. Sporazumno su se razveli u februaru zbog nepremostivih razlika u odnosu. Rekao je da je jutros, kad je ustao, zatekao stan koji je bio prljav, sa komadima hrane na kuhinjskom stolu. Kad su ona i sin ustali iz kreveta, zatekli su ga kako plače u dnevnoj sobi, a plakao je, kako je rekao policiji, jer je shvatio da će sve ostati njegova obaveza u stanu i da se ništa neće promeniti. Sa Jelenom je ušao u okršaj, gde su jedno drugo vređali. Otišao je u kupatilo kako bi se smirio.

Bošković je nadležnim organima ispričao da mu je tokom svađe Jelena prišla i počupala ga za kosu, koja je nedavno transplantirana, jer je znala da će zbog toga da reaguje. Znala je koliko je proces transplatacije bio mukotrpan, bolan i skup, naglasio je u policiji.

Bošković je priznao policiji da ju je u tom momentu odgurnuo, a ona je izgubila ravnotežu i sela na ivicu kade. Onda je, kako kaže, ustala, počela da ga grebe, a on ju je ponovo odgurnuo. Kada je nastavila da ga vređa, on je kleknuo, jer je tu bilo dete, i zamolio je da to ne radi.

Kako je ispričao, uzeo je za ruku, odvukao u sobu, zagrlio, poljubio i nakon toga legao preko nje, da ne bi bilo dranja i svađe. Kad je sin ušao u sobu, mislio je da se igraju i rekao je: „Gomila“, ispričao je Milan. Jelena je tad rekla: „Gušiš me“, i on se sklonio.

Nakon toga su dete odvezli zajedno u školu i zamolio ju je da odu da popiju kafu i rekao da želi da ovo bude poslednja svađa, ispričao je Bošković policiji. Rekla mu je da želi da prošeta, što je razumeo. Onda je otišao u kafić, sedeo i čekao je. Pozvao ju je nekoliko puta, a ona mu se nije javila. Nakon toga ga je u kafiću zatekla policija.

Novinaru je u policiji određeno zadržavanje do 48 sati zbog nasilja u porodici.

BONUS video: Sudar u centru Beograda

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare