Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko 3.000.000 dinara.

Uhapšeni su sudski izvršitelji iz Valjeva G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) i S. P. (49) zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca, kao i Z. P. (48) koji se tereti da je izvršio krivična dela pranje novca i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni se terete da su, od januara 2018. do novembra 2019. godine, fingirali sprovođenje izvršnog postupka.

Kako se sumnja, oni su fiktivnom dokumentacijom izdavali naloge računovodstvu suda za isplatu sredstava na račun osumnjičenog bravara Z. P, na ime usluga obijanja i zamene brava na vratima koje on nije izvršio.

Na ovaj način oni su, kako se sumnja, oštetili izvršne poverioce za 2.963.300 dinara.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je G. B. od decembra 2015. do decembra 2016. godine, novac koji su izvršni dužnici uplatili na ime troškova postupka zadržavao za sebe, bez uplaćivanja na račun suda.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio izvršne poverioce za 119.250 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar