Bratislav Gasic
Bratislav Gašić Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Današnje ročište u sudskom postupku koji je pokrenuo direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić protiv poverenika Narodne stranke u Kruševcu Dejana Stevanovića prekinuto je nakon što su optuženi i njegov zastupnik Vladimir Gajić napustili ročište, javlja reporter N1.

Podsetimo, u pitanju je postupak koji je poveo Bratislav Gašić aktuelni direktor BIA-e i bivši gradonačelnik Kruševca protiv poverenika Narodne stranke iz Kruševca Dejana Stevanovića za nadoknadu štete zato što mu je, kako je Gašić naveo u tužbi, „naneta šteta ugledu i časti“, i za to traži 500.000 dinara, kao i za navodne izrečene neistine, prema njegovim navodima, u emisiji „Studio N1 Live“ 15. oktobra prošle godine, navodi N1.

Stevanović je tada rekao da „postoji neka vrsta obrasca“ po kome vlast, odnsono Gašićevi ljudi u Kruševcu dodeljuju svojim ljudima poslove i razne druge stvari koje njima donose korist.

Radi se o objektu u Pionirskom parku za koji je Stevanović rekao da ga je dobio bez tendera brat Bratislava Gašića na korišćenje od 99 godina. Upravo će tu izjavu advokati Gašića u borbi koju su proveli protiv Stevanovića da negiraju. Njegov advokat Milan Petrović iz Niša je rekao za N1 da to nije tačno kao i da su predali organima koji vode ovaj postupak sve neophodne dokaze.

Posle ročišta iz zgrade suda su izašli predstavnici Narodne stranke, na čelu sa Vukom Jeremićem, predsednikom ove stranke i advokatom Vladimirom Gajićem, koji je bio advokat optuženog.

Gajić je otkrio da „nikada nije video pristrasnijeg sudiju“, pa je zbog toga tražio njegovo izuzeće, a njegove postupke je nazvao farsom.

„Nema nikakvog razloga da se sudija ponaša kao advokat Bate Gašića“, i dodao da su Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić u ovom postupku bili moralna podrška optuženom.

„To je bilo njima onemogućeno na početku. Oni su od strane sudske straže sprečeni da uđu, navodno zbog toga što nemaju poziv, kao da se građanima daju pozivi da prisustvuju javnim suđenjima. Nakon što sam tražio sudsko izuzeće ako to ne reši odmah, a nakon što su se tužioci složili sa tim da nemaju ništa protiv, sudija je promenio svoju odluku i Jeremić i Aleksić su ušli na suđenje. Tužilac je u svom slobodnom izlaganju rekao zašto on smatra da je Gašić pretrpeo teške psihičke bolove zbog javne kritike koju mu je izneo Dejan Stevanović“, rekao je Gajić.

Prema njegovim rečima, kada je došao red da on postavlja pitanja, postavio ih je dvadesetak, ali je sudija sprečio odgovore većine njih.

„A sva pitanja su direktno u vezi samo sa predmetom ove parnice. Sud nije dozvolio da Gašić odgovori na pitanje na kojima je sve funkcijama bio“, objasnio je Gajić.

Predsednik Narodne stranke je Vuk Jeremić ocenio da je poenta u tome da svi članovi te partije kao i „svi građani koji su spremni da podignu glas“ mogu da računaju na pravnu i na svaku drugu zaštitu Narodne stranke.

„Danas je Gašić rekao da je istaknuta politička ličnost. Samo u jednopartijskim državama istaknuti partijski funkcioneri postaju šefovi službi bezbednosti. To je u (u Istočnoj Nemačkoj) bio „Štazi“. I kao što je „Štazi“ prošao, tako će proći svi oni koji zloupotrebljavaju političke funkcije u svakodnevnom životu i bave se stvarima od kojih su neke bile predmet ovog suđenja“, poručio je Jeremić.

Sledeće ročište u ovmsudskom postupku je sredinom jula.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare