Foto: Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Na suđenje Petru Rakočeviću (36), optuženom za ubistvo navijača Rada, Filipa Lepojevića (18), 5. septembra 2020. godine na Banjici, danas je prvi put svedočio Branislav Bošnjak koji tvrdi da je očevidac ubistva koje je posmatrao sakriven iza kontejnera.

Pojašnjavajući sudu zašto se ranije nije prijavio kao svedok, rekao je da se odlučio tek kada je sreo oca okrivljenih i kada mu je on ispričao i zamolio ga da svedoči na sudu, pošto je shvatio da je očevidac tog događaja.

On je svojim iskazom praktično potvrdio odbranu okrivljenih za ubistvo Lepojevića.

Punomoćnik oštećenih pokušala je pitanjima da diskredituje navode ovog svedoka, ispitujući ga o konkretnim detaljima celog događaja.

Ranije u svojoj odbrani, Rakočević je izjavio da je Lepojevića zapravo dva puta udario pištoljem u glavu, a da je prilikom trećeg udarca pištolj sam opalio.

Suđenju je svedočio i pripadnik UKP-a Dragan Ðinđić, koji je prvenstveno govorio o događajima koji su prethodili ovom ubistvu.

Pročitajte još:

Ðinđić je rekao da je Petar Rakočeviću više puta prijavljivao da ga određeni ljudi prate i da strahuje za svoj život i da je Rakočeviću preneo da ima operativna saznanja da grupa Luke Perenčevića, koji je nedavno ubijen, priprema njegovo ubistvo.

Perenčević je ubijen 9.maja u improvizovanoj tereteni na Banjici.

U ovom predmetu se pored Petra Rakočevića sudi i njegovoj braći Urošu i Radovanu.

Urošu Rakočeviću je danas ukinut pritvor i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Sledeće suđenje zakazano je za 19. jul.

Ubistvu Lepojevića prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša, koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem. Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Luke K. i drugih.

Prema optužnici, braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “polo”, u kojem su se nalazi Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N, nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu, naredio Lepojeviću da izađe iz auta, nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i teško ranio Aleksu Ð. u nogu.

Prema optužnici, optužena braća su nakon toga pobegla sa lica mesta.

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

BONUS VIDEO: Dolazak Dijane Hrkalović na suđenje 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar