Foto: Video/Nova.rs

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je počelo novo ročište u suđenju za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović je rekla na ročištu da se Ivanović nije bavio ni sa čim drugim osim politike, piše N1.

Prema njenim rečima, Ivanović nikome nije bio smetnja. Istakla je da ne zna odakle su dolazile pretnje i da li su bile od njegovih političkih protivnika, ističući da je njima trebalo da se bavi policija.

Božović je rekla da je policija bila neprofesionalna jer su joj odmah nakon ubistva rekli da je Ivanović imao srčani udar, da su za čaure koje im je pokazala rekli da su stare i da 20 minuta nisu obezbeđivali mesto ubistva.

Advokat jednog od optuženih je rekao da u iskazu Božović ima puno političkih konotacija.

Kako javlja reporterka N1, za danas je bilo najavljeno svedočenje žene sa kojom je Ivanović živeo do ubistva, Milene Popović. Ali na glavnom pretresu je rečeno da ona ne prisustvuje ročištu iz zdravstvenih razloga.

Milena Popović, Sudjenje Oliveru Ivanoviću, Udovičina uloga, prilog, emisija Među nama, Medju nama
Foto: Nova S

Svedočenje policajca Časlava Ilića je odloženo za sledeću godinu.

Saslušanje svedoka tužilaštva je počelo 30. avgusta 2021, a na spisku je njih 28, uključujući tri zaštićena.

Ročištu danas nisu prisustvovali ni Marina Ivanović, bivša supruga, kao ni sin Nikola, koji su prethodno predstavljali porodicu. Od sada će porodicu Ivanović, kao oštećenu stranu, predstavljati advokat Milan Bigović.

Porodica Ivanović nije zadovoljna postupkom koji se vodi jer želi da se sudi osumnjičenima za ubistvo i direktnim pomagačima.

Prema trećoj optužnici, šest osoba se tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića – Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. Njima se stavljaju na teret krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotreba službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotreba službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Oni koji su u trećoj optužnici označeni kao vođe kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa ubistvom, Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, nisu obuhvaćeni optužnicom zbog toga što kosovsko zakonodavstvo ne dozvoljava suđenje u odsustvu.

Bonus video: Akcija hapšenja – Invalida terali da prosi po minusu

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar