Foto: MUP Srbije

Pred predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem danas je 31 sudija, koji su prvi put izabrani na sudijsku funkciju, položili zakletvu u Domu Narodne skupštine.

Novoizbrane sudije funkciju će obavljati u Privrednom sudu u Beogradu, Drugom osnovnom sudu u Beogradu, Osnovnom i Prekršajnom sudu u Kragujevcu i Prekršajnom sudu u Kruševcu.

Oni su, na predlog Visokog saveta sudstva izabrani na Prvoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije 4. marta 2021. godine.

Predsednik Narodne skupštine je ovim povodom izrazio uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Republici Srbiji.

„Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini“, poručio je Dačić novoizabranim sudijama.

Polaganju zakletve su prisustvovali ministarka pravde Maja Popović, predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, zamenica predsednika VSS Branislava Goravica i zamenik generalnog sekretara Branko Marinković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram