Foto: privatna arhiva

Suđenje optuženima za ubistvo nekadašnjeg vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića (27), koji je ubijen 2014. ispred splava "Džimis" u Beogradu, ponovo je odloženo, jer se predviđeni svedoci nisu pojavili na današnjem ročištu. 

Na pretresu se nije pojavio ni veštak Branimir Aleksandrić, koji je trebalo da da svoj iskaz o povredama koje je kobne večeri ubijeni Dunjić zadobio.  Sem toga, u sudnici nisu obezbeđeni ni tehnički uslovi za gledanje video-zapisa nadzornih kamera sa mesta zločina, pa je tako glavni pretres zakazan za 6. april.

Inače, suđenje za ubistvo Dunjića dosad je više puta odlagano, kako zbog nedolaska svedoka, tako i tehničkih nemogućnosti da se održe pretresi. Ipak, interesantno je i da je ovaj postupak čak šest puta počinjao ispočetka. U ovom postupku sudi se šefu obezbeđenja splava „Džimis“ Vladimiru Đuroviću, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, kao i još osmorici optuženih koji se terete za pomaganje. 

Đuroviću se sudi u odsustvu, pošto se nalazi u bekstvu, dok se na optuženičkoj klupi nalaze Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić. Preostali optuženi su u međuvremenu sklopili sporazume o priznanju krivice. 

Podsetimo, Velibor Dunjić, vođa navijačke grupe „Hijene“ brutalno je likvidiran u svom automobilu ispred splava „Džimis“ maja 2014. godine. 

Tom prilikom teško je ranjena i njegova tadašnja devojka Nina Šobota, koja je u trenutku likvidacije bila u kolima sa pokojnim Dunjićem. 

 

Antrfile 

Poduži dosije

Inače, ubijeni Dunjić je iza sebe imao podužu kriminalnu istoriju. 

Protiv njega su vođeni postupci za nanošenje teških i lakih telesnih povreda, pokušaj ubistva, remećenje javnog reda i mira, nasilničko ponašanje. 

Takođe, Dunjić je bio osuđen i na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Ipak, kaznu nije odslužio, jer je ubrzo nakon presude ubijen.