Foto: Facebook/Privatna arhiva

Suđenje Podgoričaninu Marjanu Vujačića (35), optuženog za ubistvo Vranjanca Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, koji je pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, nastavljeno je danas u Višem sudu u Vranju.

Tužilaštvo tvrdi da je Vujačić 27. septembra 2015. godine hicima iz vatrenog oružja usmrtio Cvetanovića u haustoru stambenog kompleksa „Lepa Brena“ u centru Vranja, a tokom današnjem pretresa saslušani su svedoci u ovom postupku.

Kako prenose Večernje novosti, reč je o dvojici radnika obezbeđenja iz dve kladionice, koje se nalaze u blizini zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo. Takođe, sem radnika, iskaz je dala i radnica kladionice.

Svedoci su tokom saslušanja izjavili da niko od njih nije čuo pucnje, već da se svi sećaju samo galame od te večeri. Jedan od svedoka, kako je ispričao, te večeri je pozajmio novac pokojnom Jugoslavu za kockanje, što je, kako je rekao, i ranije radio. Svi svedoci su bili saglasni da ništa sumnjivo nisu primetili, ni pre niti nakon ubistva.

Podsetimo, Marjan Vujačić uhapšen je jula prošle godine u Novom Sadu zbog sumnje da je posedovao falsifikovane isprave na ime Miloš Begović. Ubrzo nakon hapšenja saopšteno je da Vujačić osumnjičeni za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, zbog čega je protiv njega podignuta optužnica, ali i da se sumnjiči za još tri likvidacije, dve u Crnoj Gori i jednu u Holandiji.