Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje Milošu Ćeraniću, optuženom za ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića novembra 2018. godine na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem sestre ubijenog mladića. Nađa Božović je na današnjem pretresu do detalja ispričala kako je došlo do zločina.

Božovićeva je ispričala da je sva saznanja koja ima o ovom zločinu dobila je od Marka Šerovića, koji je tog dana kada se zločin desio, bio sa njenim bratom.

„Moj brat Drago je tog dana, na mesto na kome je ubijen, došao kolima sa Markom Šerovićem i Goranom Uzelcem. Goran je ostao u automobilu, dok su moj brat i Marko izašli i stali preko puta njega sa optuženim Ćeranićem. Oni su tog dana došli da se nađu sa njim, jer je ispao problem oko toga što je Markov drug, izvesni Toma, dilovao drogu na teritoriji Ćerovića. Razgovorali su i Ćerović je u jednom trenutku izvadio pištolj i krenuo da puca kod nogu mom bratu i Marku“, ispričala je vidno potresana sestra ubijenog mladića.

Kako je navela, njen brat je tada, videvši da sa optuženim ne može da razgovora na lep način, odlučio da ode.

„U trenutku kada se okreno, Ćeranić mu rekao: „Ne okreći mi leđa, upucuću te“, nakon čega ga je upucao“, ispričala je devojka.

Ona je dodala i da je za to vreme Uzelac, koji se nalazio u automobilu, pobegao u susednu ulicu. Sem Božovićeve, na današnjem pretresu saslušan je i svedok Milutin Nedić, koji je potvrdio reči sestre ubijenog mladića.

„Marko mi je nakon svega ovoga ispričao da je Ćeranić tog dana zvao Draga da se nađu, jer on u tom periodu nije koristio telefon. Sa Ćeranićem su bili u zavadi zbog nekog njihovog druga Tome. Taj Toma je navodno radio za Marka, odnosno dilovao drogu na Bežaniji“, rekao je svedok.

Podsetimo, Drago Božović ubijen je krajem novembra 2018. godina na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu. On je tada izrešetan hicima iz pištolja, a teškim povredama podlegao je četiri dana kasnije u bolnici. Sumnja se da su motiv napada nerašćišćeni računi oko trgovine narkoticima, odnosno borba za prevlast na narko-tržištu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar