Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću, povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu, danas je odloženo u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka svedoka. Na suđenju je trebalo da bude ispitan policijski službenik koji je prebacivao snimak iz špamparije i objasni zašto na snimku nedostaje 20 minuta.

On će ponovo biti pozvan za 25. septembar kada se nastavlja suđenje koje je ušlo u završnicu.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Na početku suđenja u oktobru 2019. godine negirao je da je ukrao test iz matematike za malu maturu, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže “instagram” delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili „provaljeni“, došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar