Igor Stamenković, optužen za krađu testova

U Višem sudu u Beogradu danas je čitanjem pisane dokumentacije nastavljeno suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću zbog optužbi za krađu testova male mature u junu prošle godine, a posle čega su, kako se sumnja, rešeni testovi molibilnim telefonima deljeni među drugovima njegovog sina maturanta.

Pročitana je pored ostalog i odluka Ministarstva prosvete o tajnosti testova, ali kako ništa od dokumentacije nije bilo u originalu, sud je tražio od tužilaštva da se izjasni da li su fotokopije verodostojne.

Sledeće suđenje zakazano je za 26. jun, kada bi trebalo da se gleda snimak iz štamparije, na kojem, prema navodiima Stamenkovićevog branioca Dimitrija Ilića nedostaje 20 minuta.

Stamenković se Optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

On je na početku suđenja u oktobru negirao da je ukrao test iz matematike za malu maturu u junu ove godine, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužnicom se međutim tereti da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć društvene meeže “instagram” delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili „provaljeni“ došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Komentari

Svi komentari (1)