Podeli
Foto: Printscreen/Youtube/ pravdazarockandroll bagra

Suđenje studentkinji i pevačici Jovani Popović (24) iz Kikinde, autorki anti-režimske pesme "Bagra", koja je optužena zbog nepoštovanja mera samoizolacija koja joj u martu pri povratku iz Crne Gore nije ni izrečena, odloženo je danas u Osnovnom sudu u Kikindi.

Kako je za portal Nova.rs izjavio Jovanin branilac advokat Nikola Šijan, današnje pripremeno ročište je odloženo na zahtev odbrane zbog Jovaninog zdravstvenog stanja.

“Odbrana je u utorak zatražila da se današnji pretres odloži zbog Jovanine bolesti. Sudija je danas to prihvatio, ali s obzirom na to da je tek juče ukinuto vanredno stanje, nije zakazano naredno ročište” rekao je Šijan za naš portal.

Istovremeno Zoran Milešević, producent Jovaninog benda kazao je za portal Nova.rs da je i drugi test koji je urađen potvrdio da je Jovana negativna na koronavirus.

Podsetimo, Jovana Popović uhapšena je 24. marta, 10 dana po povratku iz Crne Gore, zbog kršenja mere samoizolacije, koja joj, kako tvrdi, nije izrečena. U “Zabeli” je provela 21 dan, a njeno privođenje je više puta dovođeno u političku konotaciju, s obzirom da je autorka pesma “Bagra” u kojoj otvoreno kritikuje trenutnu vlast u Srbiji, kao i predsednika Aleksandra Vučića.

Komentari

Vaš komentar