Suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, počeće 29. maja pred Višim sudom u Nišu. On je osumnjičen za svirepu otmicu dvanaestogodišnje devojčice koju je 20. decembra prošle godine oteo na putu do škole.

Jovanović je nakon policijske potere uhapšen 5. januara ove godine na groblju u rodnom selu Malča i od tada se nalazi u pritvoru. Više javno tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu još krajem marta, ali se na nju Jovanović žalio, negirajući da je devojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu.

U Višem sudu je potvrđeno da je zakazano pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Jovanovića jer je Apelacioni sud odbacio njegovu žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice. S obzirom na prirodu krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, te okolnost da je njegova žrtva dete, detalji optužnice nisu poznati, a javnost će biti isključena sa suđenja sve do objavljivanja presude.

Suđenju u svojstvu oštećenih imaju pravo da prisustvuju i roditelji otete dvanaestogodišnjakinje ali oni još nisu odlučili hoće li se pojaviti na glavnom pretresu.

„Ne znam da li bi ijedna majka mogla da podnese da se nađe oči u oči sa monstrumom koji joj je na takav način povredio dete. Bol koji osećamo je za ceo život, i ništa ga ne može promeniti. Nisam sigurna da sam spremna da budem na suđenju, ako skupim hrabrost, ako moje srce bude moglo da izdrži, možda ću i otići na sud. Ono što najviše želim je da se to sve što pre završi, da sve to ostavimo iza nas a da on dobije maksimalnu kaznu“, kaže Aleksandra Karimanović, majka otete devojčice za naše medije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar