Milan Jovanovic
Milan Jovanović Foto:N1

Udruženje novinare Srbije saopštilo je danas da se posle tri godine postupanja sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Marina Gavrilović proglasila nenadležnom po tužbi novinara "Žig infa" Milana Jovanovića protiv Bojane Šijački za nastalu štetu zbog paljenja njegove kuće u Vrčinu, jer naknada prevazilazi iznos koji može da dosudi Osnovni sud.

Pred sutrašnje, deveto po redu ročište po tužbi Jovanovića i njegove supruge Jele Deljanin protiv Bojane Šijački, koja je priznala da je 12. decembra 2018. godine u 3:30 dovezla Aleksandra Marinkovića do kuće u Vrčinu da bi ubacio Molotovljev koktel u garažu, sud se oglasio nenadležnim.

Sudija Gavrilović obavestila je advokatkinju Anu Matić, koja zastupa oštećene, da je sud nenadležan jer je u toku postupka utvrđeno da je paljenjem kuće nastala šteta veća od iznosa za koji se sudi pred osnovnim sudom.

Pročitajte još:

Tužbeni zahtev bračnog para Jovanović-Deljanin bio je 4,4 miliona dinara. U toku suđenja, u septembru prošle godine, veštaci su utvrdili da je šteta na građevinskom objektu i elektro instalacijama 5,4 miliona dinara. Time je pređen iznos od 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti do kojih po zakonu sudi osnovni sud. Predmet će zato biti prosleđen Višem sudu u Beogradu kao prvostepenom.

Udruženje je podsetilo da je Apelacioni sud u Beogradu nedavno ukinuo prvostepenu presudu za paljenje Jovanovićeve kuće kojom su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne bivši predsednik ppštine Grocka Dragoljub Simonović kao nalogodavac, Aleksandar Marinković kao neposredni izvršilac i Vladimir Mihailović koji je posredovao u nalaženju izvršioca.

Sporazumom o priznanju krivice Bojana Šijački je zbog pomaganja Aleksandru Marinkoviću da zapali garažu i kuću novinara portala „Žig info“ osuđena na šestomesečni kućni zatvor i novčanu kaznu.

Protiv nje Jovanović i njegova supruga su poveli postupak za naknadu štete na građevinskom objektu i elektro instalacijama.

BONUS VIDEO: Ima li pravde u zemlji nepravde_ – gosti Milan Jovanović i Zlatko Kokanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar