Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jovana Popović (24) iz Kikinde, studentkinja, pevačica i autorka anti-režimske pesme "Bagra" koja je uhapšena 24. marta zbog kršenja mere samoizolacije koja joj nije ni izrečena, trebalo bi da u četvrtak 7. maja iznese odbranu u Osnovnom sudu u Kikindi. Kako portal Nova.rs saznaje od sagovornika bliskog porodici Popović, izvesno je da će istog dana biti izrečena i presuda, jer je, kako je naveo, sudu "naloženo" da što pre okonča postupak.

Popovićeva bi trebalo da u četvrtak iznese svoju odbranu, s obzirom da je pripremno ročište koje je bilo zakazano za 16. april odloženo, jer je odbrana zahtevala dodatno vreme da se pripremi za postupak.

Ipak, prema rečima sagovornika našeg portala, koji je blizak Popovićevoj, postoji mogućnost da sud već u četvrtak donese i presudu u ovom postupku.

„Mi smo nezvanično saznali da sud ima nalog da u četvrtak presudi Jovani. Ukoliko bude očigledno da imaju tu nameru, potrudićemo se da do toga ne dođe, jer je nedopustivo da se istog dana iznose i odbrana i završna reč“, kaže izvor našeg portala, koji nije želeo da otkrije više detalja o ovome.

#related-news_1

Inače, sud je prošle nedelje odbio žalbu tužilaštva na rešenje kojim je Popovićevoj ranije ukinut pritvor.

Podsetimo, Jovana Popović uhapšena je 24. marta, 10 dana po povratku iz Crne Gore, zbog kršenja mere samoizolacije, koja joj, kako tvrdi, nije izrečena. U „Zabeli“ je provela 21 dan, a njeno privođenje je više puta dovođeno u političku konotaciju, s obzirom da je autorka pesma „Bagra“ u kojoj otvoreno kritikuje trenutnu vlast u Srbiji, kao i predsednika Aleksandra Vučića.