požar kombo
Foto: Arhiva, Privatna arhiva/Stefan Momirov

Varnica koju je radnik napravio prilikom zavarivanja ili kvar na električnoj mreži - dva su moguća uzroka požara koji je sinoć izbio u Bulevaru Milutina Milankovića u auto-perionici, a koji je zahvatio i napuštene prizemne barake i spalio ih do temelja. U jednom trenutku, eksplodirala je i najverovatnije plinska boca, a od siline eksplozije, trojica vatrogasaca odbačena su nekoliko metara unazad, kažu očevici.

Dramatični snimci požara koji je sinoć izbio u perionici u Bulevaru Milutina Milankovića uznemirio je žitelje ovog dela Novog Beograda. Crn gust dim kuljao je i mogao se videti iz gotovo svih delova Beograda, a meštani okolnih zgrada u čudu su gledali vatrogasce kako se bore sa vatrenom stihijom.

U jednom trenutku, čula se i snažna eksplozija, koja je, kako nam je nezvanično posvedočio jedan od pripadnika hitnih službi, bacila trojicu vatrogasaca, koji su u tom trenutku gasili požar, nekoliko metara dalje. Srećom, prošli su bez povreda.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je požar ugašen a da je u gašenju učestvovalo 27 vatrogasaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Zemun, Zvezdara i Voždovac. Stigli su, kako je saopšteno, za manje od pet minuta od primljene dojave.

Takođe, potvrđene su i prve informacije sa lica mesta da u požaru nije bilo povređenih. Kao uzrok požara na licu mesta mogle su se čuti dve verzije.

Prema jednoj, izazvao ga je radnik koji je zavarivao metal, a požar je buknuo kada je odletela varnica. Ona je „podigla“ manju vatru, koja se potom neverovatnom brzinom proširila.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Druga verzija, nezvanična, jeste da se dogodio kvar na električnim instalacijama, koji je prouzrokovao vatrenu stihiju. Na licu mesta bio je prisutan i, kako se predstavio, vidno uznemireni vlasnik izgorelog objekta, ali, osim što je potvrdio da nije bilo povređenih, nije bio raspoložen za komentar.

Šta je tačan uzrok požara trebalo bi da utvrdi istraga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar