Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a osuđen je na dve godine zatvora zbog izvršenja krivičpnog dela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju. A Filip Golubovića je osuđen na godinu i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog polažaja podstrekivanjem.

Stolić je osuđen za to što je iskoristio službeni položaj inspektora SBPOK-a kako bi sebi pribavio imovinsku korist od 500 evra kada je pripadnicima kala Veljka Belivika odavao informaije koje nisu smeli dobiti. On je u više navrta vršio provere, a onda je te informacije prenosio Golubovića koji ih je dalje distribuirao klanu.

Po hapšenju pripadnika klana obavestio je Filipa Golubovića se Veljko Belivuk i Marko Miljković „drže dobro i ništa ne pričaju“ i prosledio mu je njihove fotografije. Prosledio mu je i službenu belešku sa njihovog saslušanja kao i informaciju da je u vikendici u Ritopeku pronađena DNK žrtava kada mu je Gavrilović obbećao 5.000 evra ako nastavi da im prenosi informacij.

Osim zatvorske kazne od dve godine, u koju će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, Stoliću je zabranjen rad u MUP-u u trajanju od pet godina.

BONUS VIDEO: Napad na Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare