Ilustracija Foto:Facebook/Stojan Ilic, Dragan Mujan/Goran Srdanov/Nova.rs

Detalji iz života zločinca Stojana I. (38) koji je u ponedeljak u Ripnju praktično oteo svoju 16-godišnju komšinicu i odvezao je na dva kilometara od njene kuće gde je, kako se sumnja, pokušao da je siluje, a zatim je brutalno ubio nožem, ne prestaju da zaprepašćuju Srbiju. Nakon što su Stojanovi rođaci ispričali da ni sami nisu bili u dobrim odnosima sa njim, zbog njegovog čudnog ponašanja, članovi porodice ubijene devojčice otkrivaju da je Stojan bio zaljubljen u žrtvinu majku.

Stojan I. uhapšen je nakon što se juče, oko 13.00 časova, u Ripnju odigrala prava drama kada je iz još neutvrđenih razloga napao svoje komšije. Najpre je 16-godišnju devojčicu i njenog brata odvezao do centra, jer je dečak želeo da kupi baterije, pa je Stojan njemu i sestri ponudio prevoz.

„U jednom trenutku je stao malo pre centra, zato što nije imao dozvolu i rekao mi je da ja trknem i kupim baterije. Kada sam se vratio njih nije bilo“, priča tinejdžer N. P. i dodaje:

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Kada sam se vratio kući, trebalo mi je nekih 25 minuta, zatekao sam krvavu majku, babu i ujaka, ali sestre nije bilo. Otišao sam da je tražim, ali su mi u međuvremenu rekli da ju je Stojan ubio.“

Devojčicina porodica je odmah pozvala policiju, a nakon kraće potrage Stojan I. je lociran i opkoljen. Najpre je pružao otpor policajcima preteći nožem, a zatim su uspeli da ga savladaju i stave mu lisice na ruke. U međuvremenu, saznalo se da postoje određene sumnje da ju je pre buratlnog zločina i silovao, ili pokušao da to učini, zbog čega bi Stojanu mogla pretiti doživotna robija.

Stojan I. Foto:Facebook/Stojan Ilic

„Bio je čudak, išao je po vračarama i manastirima“

U beogradsko naselje Ripanj ubrzo nakon hitnih službi sjatile su se brojne novinarske ekipe, a čitav kraj ostao je nem zbog zločina. Sa druge strane, na licu mesta smo saznali da je Stojan odranije poznat kao čovek preke naravi.

„Ja nisam pričao sa njim i nekoliko puta sam ga izbacio iz kuće. Bio je čudan, išao je po vračarama i manastirima, a pre pet meseci je nudio drugovima u kafani da probaju grobljansku vodicu, koju je on pio. Jednom se zaljubio u svoju kumu, bio je čudan i čak se čula priča da je pre pet meseci zapretio da će ubiti ovu devojčicu“, ispričao je rođak reporterima portala Nova.rs.

Bio zaljubljen u žrtvinu majku

Pored govorkanja da je bio zaljubljen u svoju kumu, članovi porodice ubijene devojčie otkrili su da je Stojan bio čak i zaljubljen u majku ubijene devojčice, te da joj je poklanjao stvar i novac misleći verovatno da na taj način može da je osvoji.

„Bio je zaljubljen u moju majku, kupovao joj je stalno nešto, davao joj pare… Kada je video da od toga nema ništa, verovatno je pokušao sa sestrom… Moguće da je s njom pokušao da ima nešto u kolima ali ju je, kada ga je odbila, izbo i ubio“, ispričao je devojčicin stariji brat N. P.

I to nije prvi put da Stojana „bije“ glas čudaka. Kako smo nezvanično saznali, poznat je i policiji po krađama, pa je tako jednom komšiji navodno ukrao kravu, a potom je životinju ofarbao u crvenu boju i, kako ne bi ostavljala tragove, obuo joj cipele!

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stojanovoj porodici prete ubistvom

Stojanov brat ispričao je za naš portal da nije očekivao da je njegov brat sposoban za ovakvu strahotu, te da mu sada prete zbog njegovog zlodela.

„Nisam očekivao da će Stojan napraviti ovako nešto. Noću ne mogu da spavam, imam dva sina, ne smem da idem kući. Brata mog ne opravdavam nikako. Juče sam bio kod komšije i radio, pozvao me je i rekao: „Učinio sam tri ubistva“. Kada me nazvao, izgubio sam se u momentu“, priča brat.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stojanov brat ističe da je pobegao iz Ripnja jer mu je komšija sinoć pretio ubistvom, te da je zato otišao. Ističe da mu je komšija dao mesec dana da se iseli.

Bonus video: Ripanj, mesto gde je ubijena devojčica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar