Stojan Drcelic
Stojan Drčelić Foto:Nova S

U Srbiji su institucije pregažene i poražene i sve dok ne budemo znali šta radi tužilaštvo i policija i ne budemo mogli da postavimo pitanje koga Žandarmerija čuva na Savi i brodu, dok ne budemo imali odgovore na to zašto policija čuva negelano napravljenu vikendicu bivšeg predsednik Tomislava NIkolića biće tako, a mi to plaćamo i javni je interes da se to kaže, istakao je novinar Stojan Drčelić u emisiji "Među nama".

Komentarišući prebijanje mladića u Novom Sadu Drčelić je rekao da je tu u pitanju isuviše veliki događaj i da nije bilo velikog pritiska javnosti pitanje je da li bi i tada iz policije i Tužilaštva reagovali.

„Funkcioniše se na pritisak, ali ne vidim drugog načina“, rekao je Drčelić.

Na pitanje da li ćemo na to ćutati kao i do sada, on kaže da smo mi „prilično zaslužni za kreiranje jednog takvog ambijenta u kome je moguće da se dogodi i u kojem je moguć evidentan pokušaj zataškavanja“.

„Nema nikave dileme i ne bi to bilo proicesuirano na adekvatan načina da Parović (Miroslav) nije pustio taj snimak i da se slobodni mediji nisu obrušili. To je takav divljački čin koji apsolutno ne bi niko normalan branio, a ipak izgleda da je neko branio“, napomenuo je Drčelić.

Dodajući da ne želi da insinuira da to dolazi iz političke sfere, on ističe da je sasvim izvesno da policija nije obavila svoj posao kako treba, a „njihova opravdanja o neznanju, o nemogućnosti ih ne lišavaju odgovornosti za tako nešto“.

„Mi na žalost imamo situaciju da država kada demonstrira monolpol na silu onda ga demonstrira kao što smo videli na demonstracijama gde njih dvadeset brutalno šutira jednog čoveka ili one momke na klupi onako životinjski pendreče, a opet s druge strane imate situaciju kada država taj monopol sile redestribuira na nekakve neformalne grupe, malo desničare, malo navijače…“, rekao je Drčelić.

Govoreći o završnici suđenja za prebijanje potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića u Kruševcu i predloženim minimalnim kaznama za počinioce, on je rekao da je to u neku ruku „poruka huliganima da to ipak nije tako kažnjivo“.

„Ako se i donesu ovakve presude to će da se razvlači kroz žalbu, na kraju će ti junaci biti osuđeni na minimalne kazne i pušteni zbog dobrog vladanja ili sačekati neku novu amnestiju i to je naša svakodnevnica“, ukazao je Drčelić.

O čemu je još govorio Stojan Drčelić pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar