Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavi je danas za Tanjug da je najvažnije da u sinoćnoj eksploziji u krugu fabrike "Sloboda" u Čačku niko nije nastradao, ali da traži da se utvrdi čija je odgovornost što smo u ovako kratkom roku imali dva incidenta.

„Najvažnije je da niko nije nastradao. Radnici “Slobode“ koji su lakše povređeni, zadobili su posekotine od stakla koja su popucala i oni se oporavljaju“, rekao je Stefanović.

Ministar se zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ljudima u fabrici, ekipama Hitne pomoći i vatrogasno-spasilačkim ekipama, kao i Gradu Čačku, koji su reagovali na vreme, evakuisali i radnike i građane u okolini fabrike i sprečili da bude većih posledica ili ne daj bože žrtava.

Stefanović, koji je sinoć obišao fabriku, posebno se zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji su tokom cele noći bili na terenu pomažući u gašenju požara, otklanjanju mogućnosti pojave daljih opasnosti i saniranju posledica eksplozije.

Kako je rekao, Vojska je podigla tokom noći i bespilotne letelice kako bi pomogla vatrogascima da požar što pre bude likvidiran do kraja, a ispražnjeni su i magacinski prostori kako ne bi bilo nikakve dalje opasnosti.

„Ovako nešto ne sme više da se ponovi. Nedopustivo je da u ovako kratkom roku imamo dva incidenta. Očekujem da nadležni organi što pre utvrde šta je uzrok eksplozija, kako bi „Sloboda“ mogla da reaguje i preduzme sve neophodne mere da se ovo više ne bi dešavalo i, naravno, tražim da se utvrdi odgovornost za ove nemile događaje“, rekao je Stefanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar