Luka Žižić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Luka Žižić (37) ubijen je 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati u svom kafiću "Ritual" na Novom Beogradu, a za njegovo ubistvo sudi se Stefanu Milašinoviću (23), kome bi trebalo da danas bude izrečena presuda. Ubistvo Žižića ima sličnosti sa još dve brutalne likvidacije koje su se dogodile u Beogradu, a sve vezuje jedan grad.

Optuženi Milašinović, kome preti doživotna robija, kobnog dana usmrtio je Žižića sa šest hitaca iz vatrenog oružja. Napadač je ušao u lokal „Ritual“, čiji je vlasnik Žižić, obučen u radnički kombinezon, sa kačketom na glavi i tamnim rukavicama.

Zatražio je da ode do toaleta, a potom je u povratku izrešetao Žižića naočigled brojnih očevidaca koji su se zatekli u kafiću, a celu likvidaciju snimile su nadzorne kamere.

Kafe bar Ritual Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Žižić je preminuo na licu mesta od posledica teškog ranjavanja, a zbog zločina je uhapšen upravo Milašinović. Njemu su lisice na ruke stavljene nakon nepunih nedelju dana u Kraljevu, a nakon ranjavanja vlasnika kafića „Ritual“ navodno je pobegao na električnom trotinetu.

Pročitajte još:

Interesantno je da upravo Kraljevo, odakle je rodom optuženi za ubistvo Žižića, spona sa još dva zločina koja su se dogodila u Srbiji – likvidaciju Ranka Radoševića zvanog Eskobar i ubistvo Aleksandra Šarca.

Radošević je odranije bio poznat policiji, a navodno je bio pripadnik kriminalne grupe iz Nikšića, koja se bavila trgovinom narkotika. Ubijen je marta ove godine, naočigled brojnih očevdaca, u kafiću na pumpi u Rušnju.

Foto: Privatna arhiva

Naknadno je više osoba uhapšeno zbog njegove likvidacije, a među uhapšenima je bio još jedan Kraljevčanin – Luka V. (27).

Treba napomenuti i da je zbog ubistva „Pink pantera” Aleksandra Šarca, koje se dogodilo usred dana u podzemnoj garaži TC „Ušće“, 17. oktobra 2020. godine, uhapšen takođe Kraljevčanin.

Foto: Instagram/duh.grobarstva

Egzekutor je identifikovan na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, a u pitanju je Lazar Ilić (25) koji je u rodnom gradu poznat po nekim sitnim krivičnim delima. Ilić je, slučano ili ne, oružje kojim je likvidirao Šarca ispustio ispred tržnog centra gde ga je policija i pronašla.

Regrutni centri

Interesantno je da su svi egzekutori rodom iz Kraljeva, te da je reč o mladim momcima, ali i da ih spaja jedan grad – Kraljevo. Upravo zbog toga se postavilo pitanje da li je Kraljevo postalo regrutni centar za ubice.

Kako je naš portal pisao ranije, proteklih meseci u više navrata se govorilo o gradovima u Srbiji koji su regrutni centri za plaćene ubice. Sem Kraljeva, kao regrutni centar pominjali su se Beograd i Kragujevac.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nedeljnik „Vreme“ je pre nekoliko meseci, govoreći o regrutnim centrima, pisao i o takozvanim ubicama kamikazama. Reč je o mladim momcima, koje kriminalni klanovi angažuju za zločine i za to ih dobro plate.

„Ubistva se dešavaju širom regiona na Balkanu dok su ubice pretežno iz Srbije. Ubistva se naručuju preko posrednika, za izvršioce se obično biraju bivši delikventi, koji su ili žestoko ucenjeni ili im je obećano oko 50 hiljada evra po ubistvu. Međutim, ubice kamikaze policija brzo razotkriva i umesto nekoliko desetina hiljada evra dobiće nekoliko desetina godina robije“, pisao je nedeljnik „Vreme“.

VIDEO: Drama na Autokomandi – Čovek pretio samoubistvom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar