korona niš
Ilustracija Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/

Starica, koju je pretukao mladić, osumnjičen da je iz njene kuće ukrao 3.000 dinara, preminula je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš usled zadobijenih povreda.

Nakon što rezultati odbukcije budu gotovi biće poznato za koje će se krivično delo teretiti osumnjičeni 21-godišnjak iz okoline Žitorađe, koji je uhapšen zbog krađe.

Kako prenosi portal Južne vesti, u Višem tužilaštvu kažu da se on trenutno tereti za krivično delo razbojništvo, ali da, ukoliko obdukcija utvrdi da je 84-godišnja žena preminula od zadobijenih povreda, optužnica će biti prekvalifikovana u krivično delo razbojništvo sa teškim telesnim povredama ili teško ubistvo pri izvršenju krivičnog dela razbojništva.

„Od rezultata obdukcije zavisiće i kvalifikacija dela i dalji postupak. Ukoliko se potvrdi da je smrt nastala od posledica napada, biće optužen za teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna zatvora od 30 do 40 godina“, rekli su u tužilaštvu.

Podsetimo, ceo slučaj dogodio se 10. februara u selu Rečica kod Žitorađe, a osumnjičeni je tokom krađe zadao više udaraca ženi i od nje oteo oko 3.000 dinara, a zatim pobegao.

Nesrećna žena je nakon napada zbrinuta u bolnici, gde je i preminula od zadobijenih povreda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar