Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Dragutina Raducića (81) iz sela Dušanovac kod Negotina zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo jer je 6. juna sa više hitaca iz lovačke puške ubio svog prvog komšiju Jovana Nikolića (71) u dvorištu njegove kuće.

Autor: S. J.

Da podsetimo, Dragutin je za ubistvo iskoristio trenutak kada je Jovan ostao sam kod kuće. Jovana koji je pošao da zaliva baštu je Dragutin preko ograde upucao prvo u predelu ramena. Teško ranjeni čovek je pokušao da pobegne ka svojoj kući, ali ga je Raducić sustigao i pucao mu u glavu i ubio ga na licu mesta. Sve su zabeležile i sigurnosne kamere.

Veštačenjem je utvrđeno da je Dragutin u trenutku kada je počinio zločin bio uračunljiv. Nikolić koji je važio za uglednog porodičnog čoveka penziju je stekao radeći u Austriji.

Raducić je nakon ubistva zaustavio komšiju koji ga je povezao do Negotina do stare policijske stanice, odakle je on noseći pušku prošetao negotinskim ulicama do nove zgrade policije gde se predao.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar