ilustracija Foto:N1

Nakon istrage koja je pokrenuta 28. januara 2021. godine i završena u roku od mesec dana, Tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je sporazume o priznanju krivičnog dela sa sva četiri okrivljena lica - pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i falsifikovanje novca. Na osnovu ovih sporazuma Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu donelo je presude kojima su sva četvorica osuđena na kazne zatvora u ukupnom trajanju od 21 godine i 11 meseci i novčane kazne u ukupnom iznosu od 350.000,00 dinara, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Na osnovu presude suda Rajko Borenović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i devet meseci i novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, Predrag Simić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i 11 meseci i novčanu kaznu od 80.000 dinara, Željko Dimitrijević je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i tri meseca i novčanu kaznu u iznosu od 80.000
dinara, dok je Dejan Gladić osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i novčanu kaznu u iznosu od 80.000 dinara“, navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, 27. januara ove godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka policijski službenici MUP-a, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, lišili su slobode četiri lica, zbog sumnje da su izvršili krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo falsifikovanje novca.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u Pančevu je otkrivana štamparija za izradu lažnog novca koji je stavljen u opticaj na teritoriji Republike Srbije.

Ova lica su od septembra 2020. do lišavanja slobode stavljali lažni novac u eurima u opticaj u apoenima od 50 i 200 eura. Takođe, na drugoj adresi u Pančevu vršila se kompjuterska priprema za izradu lažnog novca koji se potom štampao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar