Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Matej Periš (27) iz Hrvatske nestao je u noći između četvrtka i petka u Beogradu i od tada mu se gubi svaki trag. Poslednji put je viđen u klubu "Gotik", gde se veselio s društvom, nakon čega se odvojio od njih i nestao. Nestanak Splićanina uzburkao je region, a istraga još uvek nije dala rezultate.

Mladić iz Splita došao je na lud novogodišnji provod u glavni grad Srbije, ali je potom nestao iz lokala na obali Save. Kako je izjavio za medije njegov otac Nenad, on je bio protiv sinovog odlaska u Beograd, ali pošto je tamo išao sa jednim od najboljih drugova, ipak je smekšao stav.

Pročitajte još:

Inače, dosta stranih turista, pogotovo iz republika bivše Jugoslavijie rešilo je da provede novogodišnje praznike u srpskoj prestonici zbog strogih mera protiv kovida u njihovim zemljama, ali i zbog beogradskog provoda koji je poznat u regionu i Evropi.

Noć između 30. i 31. decembra mladići su rešili da provedu u jednom od beogradskih noćnih klubova, u „Gotiku“ u Beton hali na obali Save. Sve je bilo u redu, društvo se vratilo u apartman koji su iznajmili. Pošto se Matej nije vraćao, shvatili su da nešto nije u redu. Otišli su prvo do „Gotika“ gde su pronašli Splićaninovu jaknu na garderobi. To je bio znak za uzbunu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

O nestanku je obaveštena policija, ali osobe pod takvim imenom i prezimenom nije bilo u evidenciji policije ni u jednom događaju. Matej Periš nije bio ni u jednoj bolnici, niti mu je ukazivana pomoć. Njegov nestanak postao je misterija.

Mladići koji su bili sa njim rekli su da je on otišao da mokri, a moguće je da je u toaletu u klubu bila gužva, ili je mladić hteo da se nadiše svežeg vazduha. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, on je identifikovan na jednom od snimaka koje je policija pregledala i na njima se vidi kako mladić koji odgovara njegovom opisu prilazi ogradi koja odvaja biciklistišku stazu od Save i ide ka stepenicama koje vode do obližnjeg pontona. Za sada nema informacija da li je sa njim u društvu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Po tragovima patika na betonu iza ograde vidi se da obala Save često koristi kao i toalet. Sava je na tom mestu duboka više od 4 metra, jer je to i pristanište rečnih kruzera. Osim toga nivo Save je ovih dana visok zbog padavina, voda je mutna, vidljivost je možda dvadesetak santimetara. Voda je brza i nosi dosta otpadaka, među kojima je i dosta debala i granja. Temperatura vode je niska i u mraku ljudi koji upadnu u reku često gube orjentaciju što ih čini još ranjivijim.

Zbog razlike u temperaturi čoveka koji izađe iz kluba i reke, velika je mogućnost srčanog i moždanog udara.

Ukoliko je mladi Splićanin upao u Savu, šanse za preživljavanje su mu bile male, pogotovo ukoliko je bio sam. To je jedan od pravaca istrage, a Savom je ceo dan patrolirao policijski čamac koji je pretraživao obale Save.

Foto: MUP Hrvatske

Sa druge strane, mladićev otac Nenad Periš najavio je dolazak u Srbiju u posle podnevnim časovima.

O nestanku mladića policija se kratko oglasila rekavši da je nestanak Mateja prijavljen 31. decembra. Nakon toga nije bilo novih informacija.

BONUS VIDEO: Snimak incidenta na Terazijama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar