Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dve noći za redom goreli su automobili u Ulici Vajara Živojina Lukuća na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Prve večeri, pre tri dana, za sada nepoznati počinioci zapalili su automobile marke "smart" i "fijat", dok je do pola izgoreo još jedan automobil. Ta tri automobila "kolateralna su šteta", a prava meta bio je drugi "smart", koji je goreo dan kasnije. Komšije objašnjavaju za naš portal da je na meti bio jedan kriminalac, kome su već dva puta goreli automobili, a koji se u njihov kraj doselio pre godinu dana.

Za slučaj paljenja vozila, mediji su saznali preko objave potpredsednika Evropskog pokreta u Srbiji, Vladimira Međaka, koji je na Tviteru pustio snimak na kome se vide automobili koji su izgoreli.

„Ko pali automobile na Bežanijskoj kosi? Komšije kažu dve noći za redom neko pali. Tri automobila izgorela, jedan reklo bi se kolateralna šteta“, napisao se Međak na Tviteru.

Tragom informacija koje je Međak objavio, reporteri portala Nova.rs otišli su u Ulicu Vajara Živojina Lukuća, kako bi pronašli olupine automobila, ali i popričali sa komšijama o tome šta se dešava u njihovom kraju.

Svi redom pričaju da ih je probudila strašna eksplozija, koja se dogodila nakon što su prve noći, oko 3.30 sati, zapaljeni automobili. Međutim, jedna komšinica kaže da je navodno videla sam čin paljenja automobila.

„Videla sam muškarca koji je prišao automobilu „smart“, bacio nešto ispod njega, a onda je sve planulo. Sve komšije je potom probudila eksplozija, koja se dogodila ubrzo, kada su počele da gore gume, i da pucaju jedna po jedna. Vatra je bila baš velika, i krenula je da se širi ka drugom automobilu, a oštetila je još jedan, koji je do pola izgoreo“, rekla nam je jedna komšinica.

U prilog tome govori i video snimak, koji su snimili stanari okolnih zgrada, a na kome se vidi automobil u plamenu.

Druga komšinica objašnjava da ju je eksplozija probudila oko 4 sata, i da su se nakon toga pojavili vatrogasci koji su ugasili požar, a potom i inspektori koji su odradili uviđaj.

„Prve noći bilo nam je čudno što je zapaljen automobil „smart“ koji je u vlasništvu našeg komšije penzionera, koji ama baš nikakve veze nema sa kriminalom, čovek mirno uživa u starosti. Pored toga, zapaljen je i auto jedne žene, dok treći automobil pripada komšiji koji je miran porodičan tip. Svima je čudno bilo što je na meti bio „smart“ jednog penzionera“, objašnjava situaciju iz ovog dela Bežanijske kose naša sagovornica.

A onda je kaže, pre dve noći ponovo „grunulo“, i to na nekoliko metara dalje od prethodne eksplozije. Tada su komšije shvatile ko je zapravo meta.

„Tek kada je zapaljen sledeće veče drugi „smart“, čiji je vlasnik čovek koji se pre godinu dana preselio u naš kraj, sve je postalo jasno. On je problematičan lik, brat od nekog krimosa i komšije od kada je došao, imaju masovno problem sa njim“, kaže komšinica.

Međutim, koje je njegovo ime i prezime, kao i koji su to poslovi kojim se on bavi, pa se našao na meti, komšije nisu znale da nam kažu, a u strahu, njegov identitet nisu ni otkrili.

„Formalno, taj automobil se i ne vodi na njega. Ono što znamo jeste da su njemu automobili goreli već dva puta na Novom Beogradu. Za jedan automobil, čak nam je potvrdio i jedan policajac“, kažu komšije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Komšije kažu i da se vlasnici automobila ne nadaju da će policija rešiti ovaj slučaj.

„Postali smo klasični divlji zapad. Izgleda da je ovde sve normalno, već dve večeri za redom gore automobili, a niko se ne uzbuđuje. Iznenadilo me je i to što nigde u medijima nisam mogao da pročitam vest o tome“, objašnjava stariji gospodin.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar