Kosovo policija
Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Srpskog mladića Milana Kovačevića iz sela Banje kod Srbice danas je fizički napao lokalni Albanac i udario ga u glavu.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metojiju, Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

„Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču. Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji. Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće“, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija smatra da nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u danu kada je „Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke“.

Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste.

O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda.

Bonus video: Velika zaplena marihuane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar