Foto: Mup Srbije

Specijalna antiteroristička jedinica MUP Srbije, bataljon vojne policije specijalne namene Kobre, protivteroristički bataljon Specijalne brigade Sokolovi Vojske Srbije i pripadnici američke jedinice za specijalne vojne operacije Mornaričke foke održali su danas zajedničku vežbu u bazi SAJ u Beogradu.

Vežba je bila završni čin tronedeljnih aktivnosti gde su srpski i američki specijalci učestvovali i razmenili iskustva u taktičkom, brzom i efikasnom odgovoru na ozbiljnu opasnost kakvu terorizam predstavlja.

 

 

Foto: MUP Srbije

 

Zamenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Gabrijel Eskobar, istakao je da je ponosan na američke specijalne snage, ali i ocenio da su pripadnici srpskih specijalnih policijskih i vojnih jedinica impresivni i da su jedinice svetskog kalibra.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević zahvalio se svim učesnicima obuke u petoj, jubilarnoj godini, i ocenio je kao uspešnu.

Foto: MUP Srbije

„Hoću da vam se zahvalim na zalaganju i trudu u realizaciju ove obuke, koja se  jubilarno izvodi već petu godinu uz želju da i dalje nastavimo sa ovakvim vidom radnih obuka a sve u cilju uspešnog suprotstavljanja savremenim oblicima pretnji i terorizmu“, rekao je Vulević.

Vežbi je prisustvovao i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je poručio je da će Srbija kako bi bila u korak sa svetom nastaviti sa daljim ulaganjem u opremanje specijalnih jedinica policije i vojske, kao i razmenom iskustava sa najelitnijim jedinicama iz drugih zemalja.

Komandant Komande za specijalne operacije američke vojske u Evropi Kirk Smit zahvalio se učesnicima združene vežbe na iskazanom profesionalizmu i ljudima u Srbiji na gostoprimstvu.

Foto: MUP Srbije