Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Državljanin Srbije uhapšen je na graničnom prelazu Bajkovo jer je prekršio Zakon o nabavci i posedovanju oružja, a imajući u vidu da je za njim bila raspisana i poternica, odmah je pritvoren.

Kad je dolazio u gluvo doba noći na granični prelaz Batrovci, državljanin Srbije policajcima nije prijavio najvažniji detalj u vozilu, ali izgleda nije ni znao da se nalazi na međunarodnoj poternici.

Zbog toga je izdvojen iz saobraćaja te mu je prvo ispisan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna, a potom je odveden u pritvor jer je protiv njega na snazi poternica zbog izvršenja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata pa je i uhapšen te predat pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte još:

Naime, 59-godišnji državljanin Srbije je još 2. avgusta u 1.54 sati stigao na granični prelaz sa ciljem da uđe u Hrvatsku u vozilu srpskih tablica, piše Jutarnji list.

„Prilikom obavljanja granične kontrole, 59-godišnjak nije policijskim službenicima prijavio gasni pištolj sa četiri pripadajuća metka, što je bio dužan učiniti u skladu sa Zakonom o nabavci i posedovanju oružja građana. Oružje i municija su privremeno oduzeti, a za počinjeni prekršaj mu je izrečena novčana kazna“, kažu iz PU vukovarsko-sremske otkrivši da je na kraju državljanin Srbije, na osnovu poternice, predat pritvorskom nadzorniku.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za pranje novca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare