Foto:MUP Srbije

Dvojica državljana Srbije uhapšeni su u Španiji u lučkom gradu Alikante u dve odvojene akcije, prilikom čega je zaplenjeno 2.054 biljke marihuane, 493 grama suvih pupoljaka, razne supstance za uzgajanje i 2.400 evra. Španska policija veruje da su njih dvojica članovi složenije kriminalne organizacije.

Istraga je započeta početkom prošlog februara, kada su do španske Civilne garde stigle informacije da se u vili u mestu Kosentaina uzgaja kanabis. Istragom je utvrđeno da se u mestu Molina de Segura nalazi još jedna kuća sa sličnim karakteristikama za koju se vezuju iste sumnje…

Započeta je istraga, a španski agenti su primetili da se stanari obe kuće koriste isključivo iznajmljenim vozilima, što je dodatno potpirilo sumnju.

S ozbirom na to da su u vreme istrage na snazi bile mere protiv korona virusa i policijski čas, osumnjičeni su za kretanje i transport koristili i jedno vozilo koje je išlo ispred njih i upozoravalo ih na eventualne policijske punktove.

Foto: Mossos d’esquadra

Kako je istraga napredovala, utvrđeno je da se radi o kriminalnoj grupi sa hijerarhijskom organizacionom šemom, gde je svaki član imao određeni zadatak. Istražitelji veruju da je ova zločinačka organizacije snaža i na osnovu toga što samo troškovi za iznajmljivanje ove dve kuće iznose više od 30.000 evra po jednoj uplati.

Po dobijanju sudskog naloga, agenti su upali u vile i u podrumima su zatekli laboratorije za uzgoj marihuane. Obe kuće su bile opremljene složenim sistemima za kontrolu parametara temperature i vlažnosti vazduha.

Foto: Mossos d’esquadra

Pored toga, pronađeno je 2.054 biljke marihuane, 493 grama suvih pupoljaka, razni materijali i supstance potrebne pri uzgoju, klima uređaji, ventilatori, različiti alati i 2.400 evra u apoenima od 50 evra, pišu španski mediji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar