FOTO: KoSSev/Kosovska policija

„Namera Prištine i Dželjalja Svećlje da Srbe ubede da se svojevoljno odreknu srpskih dokumenata i registarskih oznaka je osuđena na neuspeh“, reagovala je danas Srpska lista, još jednom povodom navoda kosovskog ministra unutrašnjih poslova.

Dželjalj Svećlja kazao je juče da će se svi automobili sa KM i drugim tablicama koje je Srbija izdala na ime gradova na Kosovu, ukoliko ih vlasnici ne zamene na RKS do 31. oktobra, smatrati neregistrovanim, ali i da im neće biti omogućeno kretanje, piše portal Kossev.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici Srpske liste kažu danas da Srbi sa Kosova neće nikada slušati Aljbina Kurtija „pa makar snimao i igrane filmove“.

Slušaće „isključivo svog predsednika Aleksandra Vučića kome bezrezervno veruju“, navode iz ove stranke.

Ipak, pitaju se „kako to Svećlja planira da oduzme 9.000 vozila na Severu Kosova i Metohije, i da li je svestan da je pravo raspolaganja privatnom svojinom neprikosnoveno“.

Osvrnuli su se i na navode Svećlje koji je prokomentarisao subotnju izjavu srpskog predsednika – da su samo dve osobe zamenile tablice na RKS, od kojih jedna radi u kosovskim institucijama.

Svećlja je kazao da Vučić ovakvim izjavama preti građanima koji planiraju da zamene svoje registarske tablice, odnosno da im je „nacrtao metu“.

Ovaj ministar je takođe potvrdio da je u nedelju podmetnut požar u kući pripadnika Kosovske policije u Leposaviću, ali i da je on nedavno zamenio registarske tablice na automobilu.

„Brutalnim lažima, da predsednik Vučić crta nekome metu na čelo, kako je izjavio Dželjalj Svećlja, je pokušaj da se prikrije neuspeh Prištine da sprovedu u delo plan i ukinu srpske registarske oznake“, ocenili su iz Srpske liste.

Zaključuju da je nepoverenje prema Vladi u Prištini i „neposlušnost“ Srba na severu očigledna.

„To nikakve pretnje, laži i spinovi Dželjalja Svećlje neće promeniti“, poručili su.

Srpska lista je ujedno „izrazila sumnju u to da je požar u Leposaviću podmetnuo sam vlasnik kuće, a kako bi Svećlja imao razlog da napadne“ Vučića.

„Želimo da izrazimo sumnju, tj. da nas ne bi iznenadilo da je kod pomenutog lica u opštini Leposavić, požar podmetnuo on sam, pod nagovorom nekoga iz Prištine kome je u interesu da Svećlji da razlog da napadne predsednika Vučića i opravda nikakav odziv građana za preregistraciju vozila“, smatra Srpska lista.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić stigla na Kosovo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar