Foto: EPA-EFE/LAURENT DARBELLAY

Srbin (41) osuđen je pred Sudom u Vinterturu u Švajcarskoj na 10 godina zatvora zbog silovanja ćerke (16), prenose mediji.

Kako prenosi švajcarski „Blik“ otkriveno je da je Srbin svoju maloletnu ćerku silovao prvi put 2018. godine kada su bili na letovanju kod devojčicine babe u Srbiji.

„Tada joj je oduzeo nevinost, bio je pijan i pretio joj je, a seksualno zlostavljanje se nastavilo i kasnije. Utvrđeno je da je devojčicu zlostavljao 140 puta“, prenosi švajcarski „Blik“.

Na teret mu se stavljalo višestruko silovanje, incest, pretnje i kršenje Zakona o narkoticima, kao i obmane.

Iako je 42-godišnjak više puta negirao navode koje mu se stavljaju na teret, sud mu nije poverovao. Kako piše švajcarski portal izjave žrtve su verodostojne i detaljne, a toliko detalja može izneti samo neko ko je preživeo te strahote. Osim toga, žrtvine izjave potvrdilo je više svedoka, naveo je sud u obrazloženju presude.

Pored zatvorske kazne, osuđen je i na proterivanje iz Švajcarske i novčanu kaznu.

Sramna odbrana nasilnika: Optužbe su nehumane

„Ove optužbe protiv mene su strađne i nehumane. Supruga i ćerka su me lažno optužile jer sam u prošlosti imao ljubavnu vezu sa sestrom svoje žene. Tragično je što je moja ćerka iznela ove navode pod pritiskom majke“, branio se Srbin pred sudom.

Na te njegove reči žrtva, koja je godinama bila fizički i psihički zlostavljana, burno je reagovala u sudnici, rekavši da je lažov i da mora da prizna šta je uradio, u čemu su je podržali i drugi članovi porodice.

Prijavila ga, pa povukla tužbu

Tokom suđenja sudija je pitala žrtvu zašto tokom svih ovih godina nije pokušala da se odbrani od svog oca, a nesrećna devojčica je odgovorila: „Bojala sam ga se. Jako sam volela svog oca, a on me je potpuno upropastio i uništio. Iscrpljena sam i fizički i psihički“, ispričala je devojčica.

Isti portal piše da je ona 2016. godine već prijavila svog oca za seksualni napad, ali je potom povukla tužbu na insistiranje porodice.

Navodno je otac ćerki davao i kokain.

Nakon presude, advokat osuđenog najavio je da će podneti žalbu Višem sudu u Cirihu.

Bonus video: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

https://www.beograd.rs/images/file/060f291effb90b7b49cda2f6ed9f4e85_6421881442.pdf

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare