Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Srbin Aleksandar K. (33), tajni agent nemačke policije, ubijen je 29. juna 2022. godine u Marbelji u Španiji, a nemačka policija sumnja da je njegova likvidacija povezana sa obračunom kotorskih klanova - kavačkog i škaljarskog.

Aleksandar K. mučen je i ubijen u Marbelji. Nađen je u stanu za odmor u južnom španskom gradu sa plastičnom kesom preko glave, vezanih ruku i nogu. Ubice su ga očigledno mučile danima pre nego što su mu dva puta pucale u glavu. Dan nakon krvavog čina, 30. juna 2022. godine, vlasnik stana je otkrio telo. Španska policija pretpostavlja da je 33-godišnji Srbin bio žrtva narko-rata oko biznisa šverca kanabisa i kokaina u Evropu. U stanu je tokom pretresa pronađena i njegova nemačka boravišna dozvola.

Foto: Shutterstock

Prema njihovom istraživanju, trag u ovom slučaju vodi do Nemačke.

Španskim istražiteljima, stručnjacima za borbu protiv organizovanog kriminala, bilo je potrebno neko vreme da identifikuje pokojnika.

Srbin regrutovani doušnik za nemačku policiju

Prema istraživanjima VDR i NDR, Srbin je radio kao tajni agent, odnosno kao regrutovani doušnik, za nemačku policiju. On je u trebalo da pruži informacije o zločinima narko-bandi. Njegove špijunske aktivnosti su možda na kraju bile i ono što ga je odvelo u propast.

Na pitanja o ovom ubistvu, ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Hesena ni Državna kancelarija kriminalističke policije nisu želeli da komentarišu da li su i kako hesenski tužioci koristili Srbina neposredno pre njegove smrti.

Foto: Printscreen/Twitter/Policía Nacional

Isto tako, nije jasno da li je njegovo sudbonosno putovanje u južnu Španiju prošle godine eventualno izvršeno u ime policije.

“Prema pisanju španskih medija, tamošnji istražitelji su nakon ubistva prvobitno pretpostavili da je žrtva uhvaćena tokom narko-rata koji godinama besni između dve zavađene kriminalne grupe iz Kotora (Crna Gora)”, pišu VDR i NDR.

“Nekoliko pokušaja atentata u Španiji, na Balkanu, Turskoj, Holandiji i drugim zemljama navodno su izveli ovi narko-karteli, koji se izuzetno brutalno bore za svoje pozicije u evropskoj trgovini kokainom”, pišu VDR i NDR.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar