Hrvatska policija ilustracija
Hrvatska policija ilustracija Foto:Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Policijski službenici Policijske uprave zadarske sproveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Srbije, kojeg sumnjiče za napad na službeno lice, piše Zadarski.hr.

Sumnjiči ga se da je 19. jula oko 22.20 sati u Donjem Karinu, prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga primetili kako leži uz put, go do pasa i bez obuće, fizički napao jednog policijskog službenika, udarajući ga nogom više puta.

Uz upotrebu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gde je alkotestiran, te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije posedovao lična dokumenta niti je hteo dati podatke o sebi.

Smešten je u prostorije policije do otrežnjenja te mu je pružena lekarska pomoć, gde su mu konstatirane lake telesne ozljede, a nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema regulisan kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj.

Povređenom policajcu je takođe pružena lekarska pomoć u HMP Benkovac te su mu povrede kvalifikovane kao lake telesne.

Nakon sprovedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 40-godišnjeg stranog državljanina je nadležnom državnom tužilatšvu u Zadru podnesena krivična prijava te je predat u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Takođe je prekršajno sankcionisan zbog počinjenog prekršaja iz članka 177. Zakona o strancima, piše Zadarski.hr.

Bonus video: Tuča u bilijar klubu u Pančevu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar