Foto:shutterstock

Dva muškarca, od kojih je jedan maloletnik, su razvili "biznis" naplaćivanja toaleta, na glavnoj stanici u Bohumu. U pitanju je srpski državljanin (24) i nemački maloletnik (16). Nemačka policija je šokirana i ističu da nikada do sada nisu imali ovakav slučaj.

Kako je saopštila federalna policija, ovaj dvojac je u ponedeljak popodne (13. decembra) primećen kako uzima novac od putnika za korišćenje toaleta kako bi mogli da koriste taj objekat, piše nemački portal „Waz“.

„Do sada nismo imali ovakav slučaj“, rekla je portparolka federalne policije.

Oko 14.00 časova, zaposleni u Dojče banu obavestili su federalnu policiju na glavnoj železničkoj stanici u Bohumu o incidentu u vezi sa toaletom. Na licu mesta policija je srela dvojicu železničara i još dva muškarca. Zaposleni u železnici su prethodno od putnika dobili poruku da su se dva muškarca predstavila kao zaposleni korisnicima toaleta.

Pročitajte još:

Navodi se da su dvojica muškaraca rekli putnicima da je redovan pristup neispravan, ali da se u objekat i dalje može ući preko sporednih vrata uz naknadu. Muškarci su prethodno otvorili sporedna vrata – ilegalno.

Policija je dvojicu samozvanih „čuvara toaleta“ odvela sa sobom kako bi rasvetlili slučaj. Šesnaestogodišnji Nemac i 24-godišnji srpski državljanin negirali su optužbe i krivicu pripisali drugom. Takođe su tvrdili da se ne poznaju, već da su se samo slučajno sreli u toaletu.

Obaveštena je majka šesnaestogodišnjaka iz Bohuma. U slučaju 24-godišnjaka nadležni su pronašli sitniš u iznosu od devet evra, koji je oduzet kao dokaz. Federalna policija pokrenula je krivični postupak zbog prevare.

Inače, na glavnoj železničkoj stanici već dugi niz godina nije bilo takozvanog „čuvara toaleta“, već taj posao obavlja mašina na ulazu. Zaposleni koji je tamo radio sigurno bi odmah primetio „mušku“ konkurenciju.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram