Srbin pretučen u Velikoj Hoči: Napadači mu polomili nos

Hronika 06. maj. 202110:11
Podeli:
Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Trojica Albanaca napali su Miroslava Lukića iz Velike Hoče i naneli mu povrede. Naime, muškarac je najpre verbalno napadnut, a potom i fizički, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Do stravičnog napada došlo je juče oko 21 sat, a Lukić je tom prilikom zadobio prelom nosa.

On se trenutno nalazi u bolnici, a o celom slučaju je obaveštena policija, dok je napadač ubrzo uhapšen.

Iz Kancelarije za KiM navode da su žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima na meti lokalnih Albanaca koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Dodaju da je napadnuti Lukić u više navrata skretao pažnju policiji na problem, ali se on ponavljao i umesto da se reši, eskalirao je u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao.

Kancelarija za KiM očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu KiM, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

„Na ovaj način, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije“, rekli su iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar